Çekerek Millet Bahçesi'ne vatandaşların ilgi odağı oldu!

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde baraj etrafına kurulan Çekerek Millet Bahçesi, çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çekerek Barajı'nın yanı başında peyzaj alanı ve sosyal donatılarıyla 180 bin metrekarelik alanda oluşturulan ve dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla iki yıl önce açılışı gerçekleştirilen Çekerek Millet Bahçesi, kentin yeni cazibe merkezi haline geldi.

Yaz sıcaklarının kendisini hissettirdiği bu günlerde ziyaretçiler, millet bahçesindeki yeşil alanlarda serinleyip piknik yaparken, çocuklar ise kendilerine özel çeşitli oyun alanlarının bulunduğu parkta doyasıya eğleniyor. Spor aletleri ve yürüyüş yollarından da yararlanan vatandaşlar, baraj manzaralı millet bahçesinde bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor.

ÇEKEREK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Ankara'dan Çekerek Millet Bahçesi'ne gelen Mustafa Sungur, üç yıl önce ilçeye geldiğini ve buraların çok değiştiğini belirtti. Sungur, “Burada emeği geçenlerden Rabbim razı olsun, herkese çok teşekkür ederiz. Çekerek turizmine büyük katkılar sağlanmış. Lavanta adası, millet bahçesi ve şato ile birlikte burası çok güzel olmuş. Ben dostlarıma burayı tavsiye ediyorum. Biz de eşimle geldik, yeni evlendik. Bu da bize balayı gibi oldu, burası gerçekten çok güzel olmuş.” dedi.

TEMİZ HAVASI VE BOL OKSİJENİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bursa'nın Gemlik ilçesinden ailesiyle birlikte gelen Salih Yüksel ise “Çekerek ilçesinde baraj manzarasıyla çok güzel bir atmosfer hakim. Sadece Yozgat ve çevresi için değil, tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızın burayı gelip görmesi, ziyaret etmesini isteriz. Temiz bir havası var, oksijeni bol. Çok güzel bir alan.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri