Çorumlu kadınların el emeği göz nuru ipek halı mesaisi

Çorum Belediyesi, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi başlatılan ipek halı dokuma kursu ile kadınlar hem öğreniyor hem de para kazanıyor.

Çorum Belediyesi, üreten ev hanımlarına fırsat sunarak toplumun ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde başlatılan ipek halı dokuma kursu, el becerilerini geliştirmek isteyen kadınları desteklerken aynı zamanda istihdam olanakları da sunuyor. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri, çeşitli alanlarda açtığı kurslarla binlerce kadına eğitim imkanı sağlıyor.

Ev hanımları için özel olarak düzenlenen kurslarda el sanatları, dikiş, resim, bilgisayar, yemek, güzellik ve saç bakım gibi geniş bir yelpazede yaklaşık 70 farklı branşta eğitimler veriliyor. Bu sayede kadınlar hem kişisel yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor hem de ekonomiye katkı sağlayacak beceriler kazanıyorlar.

Özellikle Kadın Kültür Merkezi bünyesinde düzenlenen halı dokuma kursu, ev hanımlarını meslek sahibi yaparak özgüvenlerini artırıyor. Uzun süren emek ve özenle dokunan ipek halılar, müşterilerin beğenisine sunuluyor. Veli Paşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir yıldan fazla bir süredir devam eden kurslara katılan ev hanımları, halı dokuma sanatını öğrenerek kendilerini yetiştiriyorlar. İlk el dokuması halı, sipariş üzerine üretilerek özel bir firmaya teslim edilmek üzere tezgahtan indirildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kadın kültür merkezleri bünyesinde ipek halı dokuma kursu açtıklarını belirterek, “Kadın kursiyerlerin el emeği göz nuru ile dokudukları ipek halılardan ilki firmaya teslim edilmek üzere hazırlandı” dedi.

Belediye bünyesinde açılan kurslarda her yıl binlerce kadının hem el becerilerini geliştirdiğini, hem de gelir elde ettiklerini ifade eden Başkan Aşgın “Bir yıl önce başlayan halı dokuma kursuna katılan hanımlar hem halı dokumasını öğrendiler hem de dokudukları halıyı satma aşamasına geldiler. Bunu gibi diğer kurslarımızda da yoğun ilgi görüyor. Kurslarımız, şehrimizde istihdamın artmasına ve kadınların meslek sahibi olmasına imkan sağlıyor” şeklinde konuştu.

Kadın Kültür sanat merkezlerinde açılan kurslarla kendilerine üretme fırsatı veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ettiler. Kursa katılan Cemafer Yıldız isimli kursiyer, kursa bir yıldır devam ettiğini belirterek, ilk el dokuması ipek halının üretimini tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kursa severek devam ettiğini ve kendisini geliştireceğini dile getiren İpek “Bizlere bu imkanları sunan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Halı dokuma kursu eğitmeni Meral Öncel Çorum’da ilk defa açılan halı dokuma kursunda ilk ürünü yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Öncel “Kursumuzda ilk ürünü tamamlayarak kesimini gerçekleştirdik. Kursiyerlerimiz burada hem öğreniyor, hem de para kazanıyorlar. Bizlere sunduğu destek dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri