Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale'de konuştu: "Bağımsız olmayan ülkeler güçlü olamaz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde düzenlenen Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası’nın açılış törenine katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin teknoloji hamlesindeki kararlılığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Türkiye'nin demiryolu sektöründe kapasite artıracak bu tesisin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, fabrikanın bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Yılmaz, üretimin Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının yanı sıra "Türkiye Yüzyılı" hedeflerinin en önemli güvencesi olduğunu belirterek, teknolojik bağımsızlığın tam bağımsızlık için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi. Özellikle Orta Doğu ve kuzeyde yaşanan çatışmaların, güçlü bir üretim altyapısı olmayan ülkelerin uluslararası arenada güçlü bir konumda olamayacağını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Yılmaz, yüksek teknolojiye dayalı ve katma değeri yüksek bir ekonomi politikası izlediklerini, bu kapsamda birçok teşvik mekanizmasının devreye alındığını belirtti. HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nın büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye’nin küresel yatırımların odağı olacağını vurgulayan Yılmaz, yerli ve yabancı yatırımcılara teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından, imalat ve montajları Aykal Grup AŞ tarafından gerçekleştirilecek olan CRRC Shandong Lisanslı 600 yük vagonu için imza töreni yapıldı. Tesisin açılışı, yapılan duanın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Tören öncesinde Yılmaz, Kırıkkale Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Mehmet Makas tarafından karşılandı ve Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyaret basına kapalı bir toplantıyla devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri