Flamingolar Gelingüllü Barajını renklendirdi

Yozgat'ta tarımsal sulama için kullanılan Gelingüllü Barajı, yüzlerce flamingoya ev sahipliği yaparak bölgeye renk katıyor.

Bu yılın erken aşamasında, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte, flamingolar baraj çevresine akın etti ve benzersiz manzaralar oluşturdu.

Göç rotası üzerinde bulunan Yozgat, göçmen kuşlar için önemli bir konumda yer alıyor. Flamingolar da tarımsal sulama amacıyla inşa edilen Gelingüllü Barajı'na erken bir zamanda geldiler. Baraja gelen yüzlerce flamingo, burada dinlenip beslenmenin ardından bir kısmı göç yolculuğuna devam ederken, bir kısmı da burada konaklıyor.

Gelingüllü Barajı, doğal güzellikleriyle sadece flamingoları değil, aynı zamanda birçok farklı kuş türünü de barındırıyor. Bu durum, bölgeye gelen ziyaretçilerin ve fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekerek muhteşem manzaraları ölümsüzleştirmelerini sağlıyor.

Yöre halkından Seyit Uslu, bu yıl flamingoların erken bir zaman diliminde geldiğini söyledi.

Hava koşullarının olumlu seyretmesi nedeniyle flamingoların bu sene erken bir zamanda baraja geldiğini belirten Uslu, bu durumun yöre halkını sevindirdiğini söyledi.

Kuşlar her yıl buraya gelerek köyümüze renk katıyorlar. Gelen ziyaretçilerin ve fotoğrafçıların bu manzarayı belgelemesi ise ayrı bir sevinç kaynağı oluyor." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri