Kalitesiz kırtasiye ürünleri alerjik reaksiyonlara sebep olabilir!

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Doktor Deniz Akpınar, okul sezonu öncesinde kırtasiye alışverişi yapacak olan ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.

Doktor Deniz Akpınar, kalitesiz ve merdiven altı kırtasiye ürünlerinin alerjik reaksiyonlara ve diğer sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu tür ürünlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

KALİTELİ KIRTASİYE ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLMELİ

Dr. Akpınar, anne ve babaların kırtasiye telaşında sağlık faktörünü göz ardı etmemeleri gerektiğini ifade etti. Açıklamasında, "Merdiven altı olarak tabir edilen kırtasiye ürünlerinin alınması çocuk sağlığını tehlikeye atabilir. Ağır metallerin birikmesi sonucunda astım, troid hastalıkları ve alerji gibi rahatsızlıklar çocuklarda meydana gelebilir" dedi. Akpınar, kaliteli ürünlerin tercih edilmesinin, çocukların sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

KIRŞEHİR'DE KIRTASİYE İŞLETMECİSİNDEN UYARI: FATURASIZ ÜRÜN ALMAYIN

Kırşehir'de kırtasiye işletmecisi Örsan Afacan da yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde velilere uyarılarda bulundu. Afacan, vatandaşların okul hazırlıkları sırasında kırtasiye ürünlerini kırtasiyecilerden almaları gerektiğini ve faturasız ürünlerden kaçınmalarını tavsiye etti. Kanserojen madde içeren kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirten Afacan, "Velilerden, özellikle kanserojen madde içeren ürünleri almamaları noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Kırtasiye ürünü kırtasiyeciden alınır" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri