Kapadokya: Dünya turizminin yeni gözdesi

Kapadokya, zengin tarihi ve benzersiz doğal güzellikleriyle artık yalnızca Japon turistlerin değil, dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Sekreteri Yakup Dinler, bölgenin geçmişte Japon turistlerle özdeşleştiğini ancak bugün Hindistan, Latin Amerika ve Uzak Doğu'dan gelen turistlerle de dolup taştığını belirtiyor.

KAPADOKYA, UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE

Kapadokya, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasının yanı sıra, peribacaları, tarihi kayadan oyma kiliseleri ve manastırlarıyla ünlüdür. Ayrıca sıcak hava balonlarıyla yapılan turlar, bölgenin turizm potansiyelini daha da artırıyor. Dinler, Kapadokya’nın 1960'lı yıllarda Fransız turistlerle keşfedildiğini, günümüzde ise Antarktika hariç her yerden turist çektiğini vurguladı. Bölge, kültür turizminin yanı sıra inanç, spor ve sosyal medya turizmi gibi birçok turizm çeşidini de barındırıyor.

YÜKSEK TURİZM GELİRLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kapadokya, Antalya ve İstanbul gibi popüler destinasyonlarla karşılaştırıldığında, daha az ziyaretçi çekmesine rağmen, yüksek turizm gelirleriyle dikkat çekiyor. Dinler, "Kapadokya’daki turistin ortalama harcaması Türkiye’deki diğer bölgelerden daha yüksek" diyerek, bölgenin kaliteli turist çekme konusundaki başarısını öne çıkardı.

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği Meclis Üyesi Abdullah İnal da, bölgedeki turizm çeşitliliğinin artmasının, ziyaretçi çeşitliliğini beraberinde getirdiğini belirtti. Yakın ülkelerden gelen turistlerin yanı sıra, farklı kıtalardan hava yoluyla gelen ziyaretçilerle birlikte Kapadokya'nın kültürel zenginliği ve eşsiz manzaraları, onu rakipsiz kılıyor. İnal, İtalya’nın Matera kenti ile karşılaştırıldığında Kapadokya’nın çok daha fazla ziyaretçi çektiğini ifade etti.

Bu yılın Ocak-Ağustos döneminde Kapadokya, 2 milyon 922 bin 485 yerli ve yabancı turisti ağırladı. Geçtiğimiz yıl müze ve ören yerlerini ziyaret eden toplam turist sayısı ise 4 milyon 826 bin 662 oldu. Son yıllardaki ziyaretçi sayısındaki artış, Kapadokya'nın uluslararası turizm pazarındaki önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri