Kayserili balıkçılar ‘büyük balık’ için yarıştılar

Kayseri’nin Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen “8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması” büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik, Yamula Baraj Gölü'ndeki Kuşçu Marina’da iki gün süren bir yarışma olarak düzenlendi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde düzenlenen yarışma süresince, çocuklar için özel etkinlik alanları oluşturulup kamp ateşleri yakıldı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yamula'nın Türkiye genelinde tanıtılması için yürütülen çalışmalara vurgu yaptı. Doğal hayatın korunması amacıyla çeşitli projeler yürütüldüğünü belirten Çiçek, "Kayseri'nin yeşil alanlarını artırmak için Orman Bölge Müdürlüğü ve belediye ile iş birliği içinde 3,5 milyon ağaç diktik. Önümüzdeki sezon 1,5 milyon ağaç daha dikeceğiz ve Kayseri'ye toplamda 10 milyon ağaç dikeceğiz. Burayı yemyeşil bir hale getireceğiz. Bu yıl 1 milyon 130 bin balık bırakıldı ve bu yıl da aynı sayı yakalanacak" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, sosyal hayatı canlandırmak amacıyla çeşitli projeler yürütüldüğünü ve bölgedeki yeşillendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Çolakbayrakdar, "Bu bölgeyi daha da geliştirmek ve kamp alanlarını oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Gelecek yıl yine bu tür etkinliklerle bir araya gelmeyi planlıyoruz," şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan 250 balıkçı, perch, sudak ve sazan balıkları arasında en büyük ve en çok balığı yakalamak için mücadele etti. Etkinlik sonunda, 6 farklı kategoride başarılı olan 20 yarışmacıya ödülleri takdim edildi. Balıkçılar hem doğal güzelliklerin tadını çıkardılar hem de rekabet dolu anlar yaşadılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri