Kırıkkale'de 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği'ne konserlerle veda

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği, etkinliklerin ikinci gününde gerçekleştirilen yürüyüş, gösteriler ve konserlerle sona eriyor.

Bugünkü etkinlikler, ilçe merkezinden Münir Karaloğlu Stadı'na kadar Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kur'an-ı Kerim ile devam eden törenlerde, Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen "Üzüm Salkımı" gösterisi ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlar büyük ilgi topladı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, şenlikte yaptığı konuşmada, bu yıl 30'uncusu düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Makas, "Bu şenliği, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, bu şenlik maziden güç alarak geleceğe yürümenin simgesidir. Bugün, atalarımızın izinden giderek gelecekte de dünyaya nizam verecek bir nesil yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ise şenliğin 1994'te başladığını ve 30 yıldır Yörük ruhuyla devam ettiğini belirterek, "Ata sporlarımız, gelenek ve göreneklerimizle dolu bu şenlik, asla kaybetmeyeceğimiz değerlerimizi yaşatmak için büyük bir coşku ile kutlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da Türk milletinin gücünü ve cesaretini atalarından aldığına dikkat çekerek, bu mirası geleceğe taşımakta kararlı olduklarını dile getirdi. Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik de ilçenin tarihine ve kültürüne sahip çıkan, geleceğe umutla bakan bir toplum olduklarını vurguladı.

Şenlik kapsamında düzenlenen atlı okçuluk ve güreş müsabakaları, öğrencilerin tekvando gösterileri, Ankara Seymenler ekibi ve Şanlıurfa sıra gecesi ekiplerinin performansları büyük beğeni topladı. Ayrıca, kurulan çadırlarda davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi.

Etkinliklerin ardından, Eskişehir Anadolu Bacıları'nın "Kahraman Türk Kadınları" gösterisi ve aşıklar atışması gerçekleştirildi. Şenlik programına, 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dün başlayan ve iki gün süren şenlik, sanatçı Havva Öğüt'ün vereceği konserle sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri