Kırıkkale'de birlik ve beraberlik mesajı: Aşure lokması etkinliği düzenlendi

Kırıkkale'de Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen "aşure lokması" etkinliği, birlik ve beraberlik mesajlarıyla gerçekleşti. Kırıkkale Alevi Kültür Derneği tarafından Öğretmenevi'nde organize edilen etkinliğe, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve Belediye Başkanı Ahmet Önal katılarak, davetlilere aşure ikramında bulundu.

Etkinliğin sonunda Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu tarafından yapılan semah gösterisi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Vali Mehmet Makas, etkinlikte yaptığı konuşmada, Anadolu'nun köklü tarihine ve kültürel mirasına vurgu yaparak, Horasan'dan gelen kültürün önemine dikkat çekti. Makas, "Anadolu, köklerine indiğinizde Horasan'dan gelen bir yurdun parçasıdır. Hoca Ahmet Yesevi hazretlerinin başlattığı bu kültür, matem ile birlikte yeniden bir dirilişi temsil eder. Aşure çorbasının içerisindeki çeşitliliğin harmanlanması gibi Anadolu da Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi ve Sünni bir arada olmalıdır. Birlikteliği ve birbirimizi sevmeyi başarmalıyız" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Önal ise Muharrem ayının birlik ve beraberlik için önemli bir vesile olduğuna dikkat çekti. Önal, "Hak katında lokmalarımız kabul olsun. Cenâb-ı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Matem ayı, birliğimize ve beraberliğimize vesile olsun. Kardeşliğimiz daim olsun. Anadolu coğrafyası Yunus Emreleri, Hünkar Hacı Bektaşi Velileri ve Mustafa Kemal Atatürkleri çıkaran topraklardır. Anadolu insanlarına selam olsun" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, aşurenin paylaşılması ve semah gösterisi ile sona ererken, katılımcılar birlik ve beraberlik ruhuyla dolu bir gün geçirdiler. Kırıkkale'de düzenlenen bu etkinlik, Anadolu'nun zengin kültürel mirasının ve toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri