Kırıkkale'de çeltik hasat sezonu başladı

Türkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olan Kırıkkale'de hasat sezonu coşkuyla başladı. Yüzde 50 hibeyle köylerde yetiştirilen çeltik, bu yıl yüksek rekoltesiyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Kırıkkale'nin Sulakyurt ovalarında, yüksek verimi ve getirisi ile dikkat çeken çeltiğin hasadı için biçerdöverler tarlalara girdi. Sulakyurt ilçesinde 5,700 dekar alanda yapılan çeltik tarımını geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeyle, yüzde 50 hibeli çeltik tohumlarının hasat dönemi resmen başladı.

Yeşilli köyünde düzenlenen törenle 27 ton çeltik tohumunun hasadına başlanırken, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, burada yaptığı konuşmada, bölgeye sağlanan destekler için Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür etti. Vali Makas, en büyük teşekkürü her şartta üretim yapan çiftçilere sundu ve onlara bol ve bereketli bir hasat sezonu diledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş de törende çeltiğin bölge için önemini vurgularken, verim ve kalitenin artırılmasına yönelik projelerin devam edeceğini belirtti. Bakanlık desteklerinin çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini ifade eden Ateş, bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın selamlarını ileterek, pandeminin ve savaşların gıda arzı ve güvenliğinin önemini artırdığını kaydetti. Yurtkulu, "Ekilmedik tek karış arazi kalmasın" politikasıyla tarımsal üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını ifade etti. Ayrıca, yüzde 50 hibeli tohum desteklerinin gelecek yıl da süreceği müjdesini vererek, üreticilere bol kazançlar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri