Kırıkkale’de ders veren Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, hayatını kaybetti!

İstanbul'da bir süredir tedavi gören Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Gürdoğan’ın vefatı ailesi, akademik camia ve sevenleri arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’ın cenaze namazı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde, öğle namazını müteakip kılındı. Namaza, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Gürdoğan'ın ailesi, meslektaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Gürdoğan’ın naaşı, defnedilmek üzere memleketi Eskişehir’e gönderildi.

GÜRDOĞAN’IN HAYATI VE KARİYERİ

1945 yılında Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde doğan Ersin Nazif Gürdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Akademik kariyerine Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde asistan olarak başlayan Gürdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İşletme Ekonomisi üzerine doktorasını tamamladı. 1987 yılında doçent, 1994 yılında ise profesör unvanını aldı.

YURT DIŞI VE YURT İÇİNDE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

1981-1984 yılları arasında Suudi Arabistan’daki Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Gürdoğan, Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul’da çeşitli finans kurumlarında çalıştı. Akademik kariyerine Marmara ve Kırıkkale Üniversitelerinde devam eden Gürdoğan, aynı zamanda 2016 yılına kadar Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

MEHMET AKİF İNAN KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİ

Mavera dergisinin kurucularından biri olan Gürdoğan, 2020 yılında Mehmet Akif İnan Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. 26 Eylül 2022 tarihinde Ankara Sincan’da adının verildiği Anadolu Lisesi’nin açılış töreninde onur konuğu olarak yer aldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Akademik dünyaya ve edebiyat alanına yaptığı katkılarla tanınan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Eskişehir’de defnedilmek üzere memleketine uğurlandı. Gürdoğan’ın vefatı, Türkiye’nin önemli bir değerini kaybettiği olarak değerlendirildi.

Cenaze törenine, AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Türkiye Yazma Eserler Kurumu (TYEK) Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile edebiyat dünyasından Müstakim Haksal, Şeref Akbaba, Mahmut Bıyıklı, Kemal Kaptaner, Recep Koçak, Mustafa Şatıroğlu ve Osman Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri