Kırıkkale’de facianın eşiğinden dönüldü: Mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

Kırıkkale'de, 6 katlı bir binanın kontrollü yıkımı sırasında yaşanan olay, çevredeki üç binanın hasar görmesine ve büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Talihsiz olay Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahallesi Şehit Osman Yıldırım Sokak’ta gerçekleşti. Hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan bina, yıkım işlemi sırasında çevresindeki 5, 3 ve 2 katlı binalara zarar verdi. Yıkım sırasında bir binanın giriş kapısının kapanması nedeniyle zemin kattaki 8 kişi içeride mahsur kaldı. Olay yerine hızla intikal eden AFAD ve itfaiye ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için pencerenin demir korkuluğunu keserek güvenli bir şekilde tahliye etti.

"DEPREM OLUYOR SANDIK"

Olay anında yaşanan panik, tanıklar tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. Birkay Tuncer, yıkımın dikkatsiz yapıldığını ifade ederek, "Deprem oluyor sandık. Göz gözü görmedi. Yıkılan binalardan insanlar kaçıştı. Tedbirli bir yıkım yapılmasını söyledik ama kimse dinlemedi," dedi. Evlerinin ve araçlarının zarar gördüğünü vurgulayan Tuncer, büyük bir maddi kayıp yaşadıklarını belirtti.

"BİZDEN DAHA İYİ BİLİYORLAR"

Fatoş Altınok, daha önce uyarıda bulunduklarını ve yanıt olarak "Bizden iyi mi biliyorsunuz?" şeklinde karşılık aldıklarını ifade etti. Altınok, binanın tamamen zarar gördüğünü ve artık evlerine giremeyecek durumda olduklarını söyledi.

"BİNA DEPREM GİBİ SALLANDI"

Hüseyin Öztepe, binanın çökme anına tanıklık ederek, "Bir gürültü koptu ve ne olduğunu anlamadık. Binada sallanma hissettik, deprem oluyor gibi düşündük. Aşağı indiğimizde yanındaki binanın molozlarla kapandığını gördük," diye konuştu. Maddi hasarın büyük olduğunu belirten Öztepe, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde mahsur kalanların kurtarıldığını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri