Kırıkkale'de İsrail katliamları protesto edildi

Kırıkkale'de toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup, İsrail'e karşı çeşitli sloganlar atarak pankartlar açtı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına konuşan İkra Vakfı Başkanı Mustafa İşler, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Kudüs ve bombardıman altındaki Gazze için bir araya geldiklerini belirtti. İşler, Gazze'nin İslam'ın son kalesi olduğu için meydanda bulunduklarını ifade ederek, "Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler, vicdanların sesi olmak ve Allah emrettiği için buradayız. Kana doymayan işgalci, katil Siyonist İsrail'i lanetlemek, mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için bir aradayız. Bugün zalim, katil İsrail Devleti'nin kuruluş yılı. İnşallah bugün de yıkılış günü olur. 14 Mayıs İsrail'in kuruluş yıl dönümü olduğundan dolayı sivil toplum kuruluşları olarak bugünü 'Filistin Soykırım Günü' olarak ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

İşler, İsrail'in kana doymadığını, Gazze'de savaş suçu işlediğini ve soykırım yaptığını vurgulayarak, Gazze'de bebeklerin, çocukların, kadınların ve sivillerin katledildiğine dikkat çekti. Hastaneler, okullar ve camilerin yıkıldığını belirten İşler, Kırıkkale sivil toplum kuruluşları olarak bu vahşete sessiz kalmadıklarını ifade etti.

Son olarak yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri