Kırıkkale'de KALEFEST-2024 büyük coşkuyla başladı

Kırıkkale'de mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayan KALEFEST-2024'ün ilk günü, coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale Valiliği tarafından kamu kaynakları kullanılmadan, kurumlar arası koordinasyonla düzenlenen festival, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar mehter takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle devam etti. Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Vali Makas, Kırıkkale'nin savunma sanayi, tarım ve bozlak kültürüyle tanınan bir şehir olduğunu vurguladı. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Makas, KALEFEST'in şehri tanıtma açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ahmet Önal ise etkinliğin dayanışma ve birliktelik ruhunu pekiştirdiğini ifade ederek, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından KALEFEST-2024'e sponsor olan firma temsilcilerine plaket takdim edildi. Vali Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal, MHP Milletvekili Halil Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve diğer protokol üyeleri, kitap fuarı, yöresel ürünler ve el sanatları stantlarının açılışını gerçekleştirdi. Lezzet sokağında kurulan 50 stantta, yöresel yiyecekler ve el sanatları ürünleri sergilendi ve ziyaretçilere tanıtıldı. Vatandaşlar, sucuk, tokmak köfte, tap tap çöreği, omaç, kaygana, gözleme, mantı ve turşu gibi yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu ve alışveriş yaparak esnafa ekonomik destek sağladı.

Karaahmetli köyünden gelen Huzeyme Altaş, yöresel yiyecek olan tokmak köfteyi tanıttı. Tuğba Çiftçi, KALEFEST-2024'ün Kırıkkale için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Sultan Bozkoyun, festivalin Kırıkkale halkı için faydalı olduğunu ifade ederek, devamının gelmesini temenni etti. Nazik Bozkoyun, doğal pelte tatlısını tanıtırken, Ayşe Ünver ise Sulakyurt ballısının yapımını anlattı.

Sevgi Yolu'na açılan Kitap Fuarı'nda, 95 yayınevinin standında toplam 95 bin kitap sergilendi. Resim sergisinde vatandaşlar, "Kralların Ressamı" olarak tanınan Rahmi Pehlivanlı'nın eserlerini ve farklı ressamlar tarafından yapılan çalışmaları inceledi. Festival alanında çocuklar için oyun grupları kuruldu ve Cumhuriyet Meydanı'nda şehit yakınları ve gaziler korosu konser verdi. Özel firmaların sponsorluğunda düzenlenen KALEFEST-2024 etkinlikleri, Pazar gününe kadar devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri