Kırıkkale'de sağanak sonrası dereler taştı

Kırıkkale'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, derelerin taşması sonucu sel felaketine neden oldu.

Bu sel felaketi, hayvancılıkla uğraşan bölgelerde önemli hasarlara ve kayıplara sebep oldu. Yukarı Mahmutlar köyünde yaşayan Bekir Karakoç'un evi ve ahırı, sele kapılarak sular altında kaldı. Bekir Karakoç'un kurbanlık hayvanlarından biri sel sularında telef oldu. Karakoç, diğer hayvanlarını ise sular altındaki ahırdan çıkararak güvenli bir alana taşıdı.

Olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla birlikte bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İl Özel İdaresi ekipleri, vidanjör ve iş makineleriyle sular altındaki ahırdaki suyu tahliye etti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ise sel sularından kurtarılan hayvanların sağlık kontrollerini gerçekleştirdi. Hastalık riskini önlemek amacıyla, 119 küçükbaş hayvan başka bir ağılda gözetim altında tutulacak.

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, selin yol açtığı zararları tespit etmek ve yardım sağlamak üzere çalışmalarına devam ediyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, selin neden olduğu zararları yerinde inceleyerek, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker ve Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş'ten bilgi aldı.

Yukarı Mahmutlar köyü muhtarı İbrahim Yurdakul, selin köye ve hayvanlara zarar verdiğini belirtirken, yetkililerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde Kırıkkale'de yağışların devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle, vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri