Kırıkkale'de Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç'un şehitlik beratı ailesine verildi: Göz yaşları sel oldu

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Suriye’de görev yaparken kalp krizi geçirerek şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hacılar Beldesi’ndeki evlerinde gerçekleşen ziyarette, Vali Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ile birlikte şehidin ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, şehitlik beratını teslim etti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşanırken, şehit Karakoç’un eşi Gülsüma, annesi Zeynep, babası Hacı ve çocukları Sıraç Batu (4) ile Kerem Asrın Karakoç (7) gözyaşlarını tutamadı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ziyaret, şehitler için yapılan dualarla devam etti. Vali Makas, şehit Karakoç’un ailesine sabır dileyerek, “Bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onların geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak en önemli görevimizdir” dedi. Şehit ailelerinin her zaman devletin desteğiyle yanında olduğunu vurgulayan Makas, şehit ailelerine yönelik yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Vali Makas, şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve onların emanetlerine sahip çıkılmasının milletin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, vatan uğruna yapılan fedakarlıkların asla unutulmayacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri