Kırıkkale'de sular kesilince vatandaşlar çözümü hayratta buldu!

Kırıkkale'de altyapı sorunları nedeniyle yaşanan şebeke suyu kesintileri, vatandaşları çözüm arayışına yönlendirdi. Evlerde çay ve yemek yapımında kullanılamayan şebeke suyu yerine, Ahılı köyündeki hayrat çeşmesinden alınan doğal kaynak suyu tercih ediliyor.

Kırıkkale'de boru patlaklarına bağlı su kesintilerinin ardından, musluktan gelen suyun rengi ve tadındaki değişiklik nedeniyle vatandaşlar, 10 kilometre uzaklıktaki Ahılı Köyü'ndeki çeşmeyi kullanıyor. Muhtar Davut Doğan, her gün vatandaşların ücretsiz olarak bu doğal kaynak suyundan faydalandığını belirtti.

KIRIKKALE'DEN GELEN VATANDAŞLAR BU SUYU TERCİH EDİYOR

Muhtar Doğan, Ahılı Köyü'ndeki doğal kaynak suyunun çok sayıda vatandaş tarafından kullanıldığını ifade etti. Yaz aylarında kullanımın arttığını, kışın ise azaldığını belirten muhtar, köydeki hayrat çeşmesinin genelde sorunsuz bir şekilde halk tarafından kullanıldığını ve suyun tatlı olduğunu vurguladı. Kırıkkale'den gelen vatandaşların özellikle bu suyu tercih ettiğini söyleyen muhtar, çeşmenin, zamanında köy halkı tarafından yapıldığını ve günümüzde ise düzenli bakım ve tamirlerinin yapıldığını ifade etti.

Memduh Dündar, evlerindeki şebeke suyunu sadece bulaşık ve çamaşır yıkamada kullanabildiklerini ifade etti. Ahılı köyündeki doğal kaynak suyunun güzel olduğunu belirten Dündar, buradan alınan suyun içilebilir olduğunu ve çayın da bu suyla güzel olduğunu söyledi. Evdeki suları sadece bulaşık ve çamaşır yıkamada kullanmalarının ardında yaşanan şebeke suyu problemlerinin etkisi olduğunu dile getiren Dündar, köydeki suyun kalitesinden memnuniyetini ifade ederek, Muhtar ve diğer köy sakinlerine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri