Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü: Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç'a, vefatının ardından "şehitlik" ünvanı verildi

Suriye Harekat Alanı'nda görev yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 33 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç'a, vefatının ardından "şehitlik" unvanı verildi.

29 Temmuz 2024 tarihinde Suriye'de görev esnasında rahatsızlanan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Karakoç, memleketi Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende, şehidin ailesi ve bölge halkı büyük bir üzüntü yaşadı. Vefatından 16 gün sonra ailesinin başvurusu üzerine Karakoç'a, "şehitlik" statüsü verildi.

Şehit Uzman Çavuş Karakoç, geride 7 yaşındaki Kerem Asrın ve 4 yaşındaki Sıraç Batu isimli iki oğlunu bıraktı. Karakoç'un şehitliğinin onurlandırılması, hem ailesi hem de Kırıkkale halkı için büyük bir moral kaynağı oldu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç için yayımladığı taziye mesajında, "29 Temmuz 2024 tarihinde Suriye Harekat Alanı'nda görev esnasında rahatsızlanarak şehit olan kahraman silah arkadaşımız Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç’a Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ise, "Kırıkkale'mizin evladı, aslan parçamız Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç, şehadetin mübarek olsun. Şehidimiz cennettedir, şehitler diyarı Kırıkkale'mizin ve yüce Türk milletinin başı sağ olsun" şeklinde taziye mesajı yayımladı.

Kırıkkale halkı, Uzman Çavuş Karakoç'un şehitliğini onurlandırarak, ona son görevlerini yerine getirdi ve milletin birliği ve beraberliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri