Kırmızı listede yer alan "Arap Tavşanı" Yozgat’ta görüntülendi!

Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan Arap tavşanı (Allactaga williamsi), Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde görüntülendi.

İbrahim Sercan Sıldıroğlu, Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Turluhan köyünde doğada gezintiye çıktığı sırada, tavşan gibi kulakları, kanguru gibi arka ayakları ve fare gibi gövdesi olan üç Arap tavşanı keşfetti. Akşamüzeri gerçekleşen bu buluşma, Sıldıroğlu’nun cep telefonuyla kaydettiği görüntülerle tespit edildi. Arap tavşanlarının 3 buçuk metreye kadar zıplayabildiği belirtildi.

SILDIROĞLU’NUN HEYECANLI ANLARI

Sıldıroğlu, Arap tavşanlarını ilk gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ve hemen çevre kontrolü yaptıklarını söyledi. “Amatör bir fotoğrafçı olarak, doğaseverim ve bu nadir türü görmek beni heyecanlandırdı. Yozgat’ta gece vakti yaptığımız taramada, Arap tavşanlarını görmek bizleri çok mutlu etti. Bu türün nesli tükenme tehlikesi altında ve çok nadir görüldüğünü biliyoruz” dedi.

ARAP TAVŞANI'NIN NESLİ TÜKENİYOR

Sıldıroğlu, Arap tavşanlarının soyu tükenmekte olduğuna ve tarımsal ilaçlamaların bu türün popülasyonunu tehdit ettiğine dikkat çekti. "Eğer bu türün popülasyonunun nerelerde yüksek olduğunu bilirsek, önlemler alabilir ve popülasyonun artmasını sağlayabiliriz. Ayrıca, insanları bu konuda bilinçlendirmek önemlidir" şeklinde konuştu.

YOZGAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri