Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan maden tepkisi: "Kırşehir, maalesef kuşatılmış durumda!

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, anadolugazete.com.tr muhabirine yaptığı açıklamada halkın güvenini kazanarak çalışmalarına devam ettiklerini belirterek kültürel miras ve çevresel tehditlere karşı önemli adımlar atacaklarını vurguladı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Türkiye Ampute Futbol Takımı'nın Kırşehir'deki çevresel tahribat ve iklim değişikliği için gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şehri daha ileriye taşımak için yürüttükleri çalışmalar hakkında anadolugazete.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

"YÖNETİCİLERİN KARARLARI, ŞEHRİN GELECEĞİNİ TAYİN EDER"

Ekicioğlu, "2019 yılından bu yana hep ortak akılla hareket ettik ve Kırşehir halkı da bu anlayışımıza sahip çıkarak bizleri tekrar göreve getirdi" diyerek, yerel yönetimlerin her zaman şehre değer katmayı hedeflediğini söyledi.

Eleştirilerin kendileri için önemli olduğunu belirten Ekicioğlu, eleştirilerden öğrenerek kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. Ekicioğlu, şehrin dört bir yanında yapılan yüzde 90 oranındaki altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına dikkati çekerek mahallelerin, esnafların ve halkın mağdur olmadan bu projeleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Şehirdeki çalışmaların tamamlanma sürecinin halkla uyum içinde ve verimli bir şekilde gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Ekicioğlu, "Bireysel çıkar peşinde koşmanın şehre hiçbir fayda sağlamayacağını." belirtti.

"MADEN ÇIKARILIRSE BÖLGEMİZ YAŞANMAZ HALE GELEBİLİR"

Kırşehir’in çevresindeki altın madeni arama çalışmaları konusunda duyduğu endişeleri de dile getiren Ekicioğlu, bu madenin çıkarılması halinde şehrin tarım alanları, su havzaları ve Kuş Cenneti gibi önemli doğal değerlerinin büyük bir tehdit altına gireceğini belirterek "Kırşehir, maalesef kuşatılmış durumda ve bu maden çıkarılırsa bölgemiz yaşanmaz hale gelebilir." sözleriyle doğal kaynakların korunması gerektiğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri