Kırşehir Belediyesi'nde mobbing iddiası

Kırşehirli Halk Müziği Sanatçısı İdris Altuner, Kırşehir Belediyesi tarafından emekliliğe zorlandığını iddia etti.

Kırşehir Belediyesi'nde çalışan ve Kırşehir’in sevilen halk müziği sanatçılarından biri olan İdris Altuner, emekliliğe zorlandığını iddia ederek, "Bana kurgulanan bir tezgah var" ifadelerini kullandı.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında sahne alması için davet edilen Altuner, konser teklifini kabul ettiğini, ancak Kırşehir Belediyesi'nde kendisine mobbing uygulanarak emekliliğe zorlanmaya çalışıldığını öne sürdü. Altuner'in iddiasına göre, Ticaret Bakanlığı ve yerel paydaşlar tarafından düzenlenen etkinlik için sahneye davet edilmişti. Kendisinin Ahilik kültürüne katkıda bulunan eserlerinden biri olan "Gülbank-ı Ahi Evran" ile şehirde sevilen sanatçılar arasında yer alan Altuner, bu daveti kabul etti. Konser öncesinde bir haftalık süre zarfında mobbing ile karşılaştığını belirten Altuner, "Ticaret Bakanlığı ve yerel paydaşları hiçe sayan ve benim onların şahsına konser yaptığımı düşünenlere, siyaset yapmadığımı, kültüre hizmet ederek evime ekmek götürdüğümü ifade ettim” dedi.

"EMEĞİMİ VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Konserin öncesinde ve sonrasında yerel siyasetin oyunlarına alet edilmeye çalışıldığını belirten İdris Altuner, kendisini emeklilik dilekçesi vermeye zorlayanlara hakkını helal etmediğini açıkladı. Altuner, "Bana bu durumu yaşatanları Allah'a ve şehrin vicdanına havale ediyorum. Ahilik; kardeşlik, dayanışma ve birlikteliktir. Ancak, kardeşliğin bozulması için çaba gösteriliyor. 22 yıldır Cacabey Meydanı'nda konser veriyorum. Şehir ve Ahi Evran adına çalışmalar yaptım ve Ahilik kültürünü müzikle anlatmaktan gurur duyuyorum. Ancak bana kurgulanan bir tezgah var. Sahne alacağım konser öncesinde görevlendirilerek bir yemek organizasyonu yapıldı. Daha önce böyle bir görevlendirmeye maruz kalmamıştım. Bu durumu aştıktan sonra 'Siz konsere çıkın ama sonrasında tutanak tutulacak' denildi. Bu durumu kabul etmeyerek, başkan yardımcısı ve belediye başkanına durumu anlattım ve dilekçemi vermek zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

İdris Altuner, Kırşehir’de "Gülbank-ı Ahi Evran", "Marşlar", "15 Temmuz" ve "Zeytin Dalı Marşı" gibi eserleriyle tanınan ve sevilen bir sanatçı olarak biliniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri Haberleri