Kırşehir’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başladı

Kırşehir’de yeni eğitim-öğretim yılı coşkuyla başladı. 229 okulda toplam 4 bin 252 öğretmen ve 45 bin 594 öğrenci, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ders başı yaptı. Öğrenciler, uzun yaz tatilinin ardından arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Kırşehir'de İlköğretim haftası kutlamaları, Cacabey Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Tören, Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla gerçekleştirildi. Törenin ardından Borsa İstanbul Zerrişan Vakkas İlköğretim Okulu’nda ilk ders zili çaldı ve öğrenciler resmi olarak yeni döneme başladı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YASİN GÜLŞEN’DEN MESAJ

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, eğitimin sadece bilgi aktarmakla sınırlı olmadığını vurguladı. Gülşen, “Amacımız, öğrencilerimizi sadece bilgiyle değil, hayatın her alanında karşılaşacakları zorluklarla baş edebilecek donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ VURGUSU

Gülşen, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilere en nitelikli eğitimi sunmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, millî ve manevi değerlere bağlı, sorumluluk sahibi, eleştirel düşünebilen ve yeniliklere açık bireyler yetiştirmek için tüm eğitim camiası olarak özveriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

YENİ EĞİTİM YILINDA HEDEFLER BÜYÜK

Kırşehir’de yeni dönemin başlamasıyla birlikte, eğitimde kaliteyi artırma hedefi de ön plana çıkıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerini destekleyen programlar ve projelerle yeni döneme hazır olduğunu belirtti.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri