Kırşehir’de Ahilik Haftası’nın tarihinde değişiklik: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı bekleniyor

Kırşehir merkezli olarak her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında kutlanan Ahilik Haftası, bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımını sağlamak amacıyla Eylül ayının son haftasına alındı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahilik Haftası'nın tarihinin değiştiğini duyurdu. Öztürk, “Her yıl 9. ayın 3. haftasında yapılan kutlamalar, bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımını sağlamak için son haftaya alındı. Ülke genelinde Ahilik Haftası birer gün sürerken, Kırşehir'de bu yıl bir hafta boyunca kutlanacak” dedi.

Öztürk, Kırşehir'deki esnafın Eylül ayı boyunca ve kutlama etkinliklerinde ürünlerini yüzde 25 indirimli olarak satışa sunacağını belirtti. Ayrıca, çoğu esnafın ürünlerini aldığı fiyattan satma kararı aldığını ifade etti. “Kırşehir merkezli esnaf bayramı dünyada tek” diyen Öztürk, esnafın bu bayrama ve kutlama etkinliklerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Ahilik Haftası boyunca çeşitli etkinlikler, paneller, sergiler ve konserler düzenlenecek. Ahiliğin kültür ve felsefesi halka anlatılacak ve şehre yabancı misafirlere tanıtılacak. Programın en önemli anlarından biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törenler olacak.

Kırşehir, Ahilik Haftası’nın bu yılki geniş kapsamlı kutlamaları ve esnaf bayramıyla dikkat çekerken, etkinliklerin şehre ve ülkeye olan katkısı da büyük bir ilgiyle bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri