Kırşehir'de bayram mesaisi başladı!

Kurban Bayramı öncesinde Kırşehir'de bıçakçılar, yoğun mesai harcayarak vatandaşların taleplerini karşılamaya başladı. Tarihi Uzun Çarşı, bayram alışverişinin gözde mekânlarından biri haline geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlenen çarşı, geç saatlere kadar faaliyet gösteriyor.

Kırşehir'in Ahi Çarşısı, Ünal Çarşısı ve Ahi Külliyesi'nde bulunan Zanaatkarlar Çarşısı gibi önemli noktalardan biri olan Tarihi Uzun Çarşı, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin icra edildiği nadir yerlerden biri konumunda. Çarşı esnafından olan Uğur İşeri, bayram öncesi vatandaşların bıçak, çaydanlık ve tencere gibi tamiratlar için yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

ERKEN SAATLERDE MESAİ BAŞLIYOR

Yaklaşık 40 yıldır çarşı esnafı olan Murat İşeri ise, "Esnaflar olarak Kurban Bayramı'na hazırlanıyoruz. Müşterilerimizden talebimiz bir an önce sıkışıklık olmadan tamiri yapılacak ne ürünleri var ise erkenden getirmeleridir" şeklinde konuştu. Vatandaşlar da bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlamak için çarşıdaki esnafa erken saatlerde yöneliyor.

Ahiliğin başkenti Kırşehir'de bulunan Tarihi Uzun Çarşı, asırlardır esnaf tarafından kullanılan ve günümüzde dahi önemini koruyan nadir noktalardan biri. Anadolu'nun 5 bin yıllık tarihini yansıtan bu çarşı, 800 yıl öncesine ait ahi ocaklarının bulunduğu kent merkezinin tam kalbinde yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri