Kırşehir’de güvenli toplum için eğitimler devam ediyor

İl Emniyet Müdürlüğü, toplumun güvenlik bilincini artırmak amacıyla "Biliyorum Güvendeyim" projesini Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine tanıttı.

Proje kapsamında, polis ekipleri doğrudan halka ulaşarak, güvenlikle ilgili sorunlar ve olaylar hakkında bilgilendirme yapıyor. Bu çalışmalar, aracısız bir şekilde birebir temas kurularak, güvenlik konusunda doğru bilgilendirme sağlanmayı hedefliyor. Projenin amacı, toplumda yanlış algıların ve temelsiz endişelerin önüne geçmek, güvenlik hizmetlerine halkın desteğini artırmak ve bilgilendirme yoluyla daha güvenli bir toplum inşa etmek.

Toplum Destekli Polislik tarafından yürütülen "Biliyorum Güvendeyim" projesi, öğrenci velileri, esnaf ve vatandaşlarla mahallelerde; üniversite öğrencileriyle ise yurtlar ve kampüslerde birebir etkinlikler düzenlenerek gerçekleştiriliyor. Proje çerçevesinde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte, uzman polisler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uygulamaları olan KADES, UYUMA ve SIBERAY hakkında öğrencilere bilgi verdi. Etkinliğe 10 akademisyen ve 163 öğrenci katıldı.

Etkinlik sonrası kurulan bilgilendirme stantları da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri