Kırşehir'de Kamu Denetçiliği Kurumunun önemi konuşuldu

Kırşehir'de Ombudsman Şeref Malkoç, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde Kamu Denetçiliği Kurumu ile ilgili konuştu.

Kırşehir'de, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde konuşan Ombudsman Şeref Malkoç, 2010 yılında gerçekleştirilen Anayasa değişikliği ile Kamu Denetçiliği Kurumunun, devletle vatandaş arasındaki sorunları mahkemeye gitmeden çözme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

HER ŞEY MAHKEMEYE TAŞINMAMALI

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun Anayasal bir kurum olduğunu belirterek, mahkeme dışında alternatif çözüm yollarının arandığını vurguladı. Devletle vatandaş arasındaki sorunların mahkemeye gitmeden çözüm üreten bu kurumun önemine değinen Malkoç, her şeyin mahkemeye taşınmaması gerektiğini ifade etti. Mahkemeye gitmenin kültürlerinde en son çare olduğunu belirten Malkoç, aile içi, toplumsal ve kentsel düzeyde 'Ak Sakal' olarak adlandırılan kanaat önderlerinin meselelerin çözümünde etkili olduğunu söyledi.

Malkoç'un konuşmasının ardından Kırşehirliler, kamuda yaşadıkları problemleri ombudsmana ve salondaki misafirlere anlatarak çözüm talebinde bulundu. Kaman ilçesinden Gazi Baran'ın belediye sorununu ilçe Kaymakamı Nurullah Kaya kısa sürede müdahale ederek çözmeye çalıştı. Kırşehir Engelliler Derneği Başkanı Bülent Yıldız, kamuda yüzde 6 engelli çalışan olmasına rağmen istihdam oranının yüzde 3 olmasını adaletsizlik olarak niteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri