Kırşehir'de Kervansaray Parkı hizmete açıldı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Belediyesi olarak ekonomik durumu zayıf olan kesimlerimizin de sosyalleşmesine katkı sunuyoruz ve yaptığımız çalışmalarla diğer belediyelere de rol model oluyoruz. Bütçeyi makam araçlarına değil, halkın itibarına, şehrin itibarına ayırdığınızda böylesi güzellikler ortaya çıkıyor." dedi.

Kırşehir Belediyesi tarafından Kervansaray Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışı 27 Eylül'de Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Ankara-Kayseri kara yolu üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün hemen arka kısmında 35 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlamlandı. Açılış törenine; Milletvekili Metin İlhan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, siyasi parti il başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Kırıkkale Belediye Meclisi Üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, Kervansaray Mahallesi sakinleri ve çok sayıda Kırşehirli vatandaş katıldı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, burada yaptığı konuşmada, kentin kimliğini altyapı ile birlikte üstyapının oluşturduğunu belirterek, "Kırşehir’de daha önceki dönemlerde ve yıllarda sürekli caddeler söküldü, yıkıldı. Biz, göreve geldiğimizde farklı bir bakış açısıyla ve ortak akılla şehri yönetmenin olanaklarını yarattık. Bu süreçte şehrin yönetilmesi noktasında öncelikle verileri topladık. Bu bağlamda mahalle toplantıları, sosyal medya anketleri yaparak; hemşehrilerimizle yüz yüze görüşmelerde bulunarak vatandaşımızın neleri istediğini belirledik. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliğimizin araştırmalarından faydalandık. Bu programı belirli periyotlarla uyguladık ve uygulamaya da devam ediyoruz." dedi.

Ekicioğlu, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerine işaret ederek, "Sadece şehir merkezindeki yollar, parklar, kaldırımlar değil mahallelerin de bu tür hizmeti istediğini gördük ve şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz 35 bin metrekarelik alanı mahallemizin ve halkımızın hizmetine sunduk. Toplumsal sorumluluğumuz gereği halkımızın faydalanacağı alanları, projeleri hayata geçirirken borçlarımızı bitirdik." ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin asli görevinin kentin altyapı ve üstyapısını iyileştirmek olduğunu ifade eden Ekicioğlu, şöyle konuştu:

"Bunları çözdükten sonra da bu park ve benzerlerini; kente kimlik kazandıran asfalt çalışmalarından tutun da park yeşil alanlara kadar hepsini bir bir çözmemiz gerekiyordu ve sonunda bu aşamaya da geldik. Hiçbir mahalleye siyasi görüşüne göre bana oy verdi vermedi diye hiç ayrım yapmadan 14 mahallenin hepsine de aynı eşit hizmeti götür götürdük. Şehir merkezinde toplanma yerine hizmeti çevreye de yayarak nüfus ve trafik yoğunluğunun artmasının da önene geçmeyi hedefledik. Biz Kırşehir Belediyesi olarak ekonomik durumu zayıf olan kesimlerimizin de sosyalleşmesine katkı sunuyoruz ve yaptığımız çalışmalarla diğer belediyelere de rol model oluyoruz. Bütçeyi makam araçlarına değil, halkın itibarına, şehrin itibarına ayırdığınızda böylesi güzellikler ortaya çıkıyor. O nedenle halkımızın beklenti ve isteği ne ise biz de onu önceliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri