Kırşehir’de muazzam bir konser etkinliği! Kırşehirlilerin kulaklarının pası silinecek!

TRT, milli kültürün korunması ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla düzenlediği şehir konserleri serisinin 11'incisi Kırşehir’de gerçekleşecek.

TRT'nin kuruluşunun 60. yılı vesilesiyle devam ettirdiği "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" serisi, kültürel mirasımızı yaşatmaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Kırşehir İl Ticaret Müdürlüğü iş birliğiyle organize edilen bu özel konser, 19 Eylül’de Kırşehir’de sahne alacak.

5 Eylül’de Kayseri’de gerçekleşen konserin ardından sıradaki durak Kırşehir olacak. 19 Eylül’de saat 21:15’te başlayacak konser, Kırşehir’in Cacabey Meydanı'nda düzenlenecek.

Etkinlik, halka açık ve ücretsiz olacak.

Konser, TRT Müzik, TRT Türkü ve TRT Nağme’den de canlı yayınlanarak milyonlarca izleyici ve dinleyiciyle buluşacak.

Kırşehir konserinde TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çoksesli Müzikler Müdürlüklerinde görev yapan TRT ses ve saz sanatçıları sahne alacak.

Bu kapsamda, Türk Halk Müziği sanatçıları Mustafa Kemal Şimşek, Reyhan Ediş, Semra Oflaz; Türk Sanat Müziği solistleri Bahadır Özüşen, Esra İçöz, İhsan Güvenç ve Güldehan Marmara, Şef Naci Düzel yönetiminde performans sergileyecek.

TRT Sanatçıları Şehir Konserleri, milli kültürün tanıtımını ve sanatın toplumsal etkileşimini amaçlayan özel bir program olarak öne çıkıyor. Kırşehir’de gerçekleştirilecek olan bu özel konser, hem sanatseverlerle canlı yayında buluşacak hem de Kırşehir’in tanıtımına katkıda bulunacak.

Konser, kültürel mirasımızı yaşatmayı ve sanatı geniş bir kitleyle buluşturmayı hedefliyor.

Kırşehir Valisi Hüdayar Metehan Buhara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kırşehir TRT Sanatçıları Şehir Konseri’ne tüm halkımız davetlidir. Etkinlik ayrıca TRT Müzik, TRT Nağme ve TRT Türkü'de canlı yayınlanacaktır." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri