Kırşehir'de şiddetli yağış tarım ürünlerine zarar verdi

Kırşehir'de son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, özellikle Irmak bucağı bölgesindeki tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, yağışların artmasıyla birlikte birçok tarım arazisinin su altında kaldığını ve bu durumun ürün verimini olumsuz etkilediğini bildirdi. Irmak bucağında faaliyet gösteren çiftçiler, tarlalarındaki mahsullerin büyük zarar gördüğünü, bazı alanların tamamen suyla kaplandığını ifade etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, zarar gören alanlarda incelemelerde bulunarak hasar tespit raporları hazırladı ve çiftçilere gerekli desteğin sağlanması için çalışmalara başladı. Yapılan açıklamada, önceliğin zarar gören çiftçilerin kayıplarını en aza indirmek olduğu belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulunarak, çiftçiler ve bölge halkının dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Olumsuz hava şartlarından etkilenen vatandaşların, ilgili kurumlara başvurarak destek talep edebilecekleri belirtildi. Yetkililer, vatandaşların zararlarının en kısa sürede karşılanması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri