Kırşehir'de tarihi eser operasyonu: 471 obje ele geçirildi

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, haziran, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirdikleri geniş çaplı operasyonlarla tarihi eser kaçakçılığına büyük bir darbe vurdu. İl genelinde yapılan 19 farklı operasyonda, toplam 471 tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirilirken, 45 kişi gözaltına alındı.

Kırşehir’in Mucur, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman’da düzenlenen operasyonlarda jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Kaçak kazı faaliyetlerini engellemek amacıyla yürütülen operasyonlarda, tarihi değeri bulunan 471 obje ile birlikte 108 adet çeşitli kazı malzemesi, bir jeneratör, bir duvar kırıcı, 2 dedektör, 2 tabanca ve 17 tabanca fişeği de ele geçirildi.

45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ekiplerinin operasyonları sonucunda yakalanan 45 kişi, işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü. Ele geçirilen tarihi eserler ve kazı malzemeleri, yetkililer tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer kaçakçılıkla mücadele konusunda hassasiyetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri