Kırşehir'de 'yerli malı haftasında' gıda zehirlenmesi

Kırşehir'de bir ortaokulda 16 öğrenci Yerli Malı Haftası etkinliğinde yedikleri yiyeceklerin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Kırşehir'de, Cacabey Ortaokulu'nda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde 16 ortaokul öğrencisinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılma olayı yaşandı.

Kent merkezinde gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerin yediği yemek sonrasında 16 öğrenci, baş dönmesi, halsizlik ve mide bulantısı gibi belirtilerle rahatsızlandı. Öğretmenlerin hemen ihbarı üzerine, öğrenciler Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerinin ardından öğrenciler, hastaneden taburcu edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cacabey Ortaokulu'nda yapılan Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrenciler tarafından getirilen yiyeceklerden kaynaklanan ve 16 öğrencimizde görülen karın ağrısı şikayeti nedeniyle okul müdürlüğü tarafından sağlık ekiplerine haber verilmiştir. Bu öğrenciler sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir. Sağlık ekipleri tarafından yapılan muayenelerinin ardından ciddi bir durum olmadığı tespit edilmiş ve öğrencilerimiz hastanede yapılan ilk kontrol ve tedavilerinin ardından evlerine gönderilmiştir." şeklinde bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri