Kırşehir'deki o müze Anadolu'nun geçmişine yolculuğa çıkarıyor!

Kırşehir'de geçtiğimiz eylül ayında kapılarını açan Ahilik Müzesi, kısa sürede büyük ilgi gördü. Müze, 3 bin 600 metrekarelik kapalı alanıyla yerli turistlerin yanı sıra İç Anadolu bölgesinden gelen ziyaretçilerin de uğrak noktası haline geldi.

Kırşehir İl Kültür Müdürü Fikret Fidan, Ahilik Müzesi'nin yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini açıkladı ve müzenin öğrenme amacıyla kullanılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

ANADOLU'NUN GEÇMİŞİNE YOLCULUK

Fidan, yaptığı açıklamada, "Müze, 81 ilde bağış yoluyla toplanan objelerle Ahilik Teşkilatı'nın 800 yıllık tarihini ve Anadolu'nun geçmişini yansıtıyor. 6 ay gibi kısa bir sürede 85 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Ziyaretçiler genellikle Ahilik Teşkilatı'nı öğrenmek için geliyorlar ve bu durum bizleri mutlu ediyor." dedi.

Müze, özellikle okul gruplarının ilgisini çekiyor. Öğrenciler, sadece gezmekle kalmayıp Ahi Evran-ı Veli'yi ve onun yaşamını öğrenme fırsatı buluyor.

Kırşehir Ahilik Müzesi, Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve günümüze kadar uzanan Anadolu'nun kültürel ve sosyal değerlerini barındırıyor. Müzede, Ahi Evran-ı Veli, Ahilik Teşkilatı ve esnaflık üzerine çeşitli objeler, eşyalar, kıyafetler ve el yazması eserler sergileniyor. Böylelikle, ziyaretçilere 800 yıllık Ahilik Teşkilatı ve Anadolu'nun zengin geçmişi hakkında detaylı bir bakış sunuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri