Kırşehir'in değerli sanatçısı Ahmet Tekkuş, Başkentlilerle bir araya geliyor!

Kırşehir'in değerli sanatçılarından Ahmet Tekkuş, 23 Ocak Salı günü Ankara'daki sevenleriyle bir araya gelecek. Tekkuş, Başkentlilere unutulmaz bir dinleti deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Ahmet Tekkuş, Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda saat 19.30'da kıymetli dinletisiyle Başkentlilerle bir araya geliyor.

Tekkuş, gerçekleştirdiği konserlerle akıllarda kalırken başarısıyla her dinleyicisini etkiliyor. Kırşehir'in başarılı sanatçısı Tekkuş, 1962 yılında Kırşehir'de doğdu. İlköğrenimini Kırşehir'de tamamlayan sanatçı, ortaokul ve lise eğitimini ise Kayseri'de aldı. Müzikle ilgilenmeye lise yıllarında bağlama çalarak başlayan Tekkuş, aynı dönemde Halk Eğitim Merkezi'nde halk oyunları çalışmalarına katıldı.

1985-1989 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü'nü başarıyla tamamlayan Ahmet Tekkuş, üç yıl süreyle öğretim üyeliği yaptıktan sonra iki yıl boyunca Halk Bilimi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi.

1987-1989 yılları arasında Kayseri Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde halk oyunları ve koro çalışmaları gerçekleştiren sanatçı, il içi ve grup yarışmalarında birincilik ve en iyi koro şefi ödüllerine layık görüldü. 1992 yılında Kırşehir'de "Ezgi Müzik Eğitim ve Kültür Merkezi"ni kuran Ahmet Tekkuş, aynı yılın ardından Kırşehir Belediye Konservatuvarı'nda koro şefliği görevini üstlendi. 1996-1999 yılları arasında ise Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu şefliği yaptı. Derleme çalışmalarına 1992 yılından itibaren devam eden sanatçının birçok derlemesi yayınlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri