Kırşehir'in orman varlığı artıyor!

Kırşehir, orman varlığını yüzde 3'ten yüzde 7'ye çıkaran projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Kırşehir İl Koordinasyon Toplantısı'nda Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol'un yaptığı açıklamalara göre, 2024 yılında gerçekleştirilecek projelerle bozkır toprakları yeşermeye hazırlanıyor.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol'un belirttiğine göre, 11 farklı projeye toplamda 33 milyon 387 bin lira harcanacak. Bu projeler, mevsim geçişlerine göre planlanarak uygulamaya konulacak.

Erol, "Orman Genel Müdürlüğünün Kırşehir'de 11 projesi var. Projelere 33 milyon 387 bin lira harcanacak. Projeler mevsim geçişlerine göre başlanacak. Yıl sonu itibariyle projelerin tamamı gerçekleşmiş olacak" dedi.

3 MİLYON LİRALIK KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Diğer yandan, projenin bir parçası olarak orman köylülerine toplamda 3 milyon liralık kredi desteği sağlanacak. Bu destekten 3 milyon liranın yüzde 20'si hibe olarak verilecek. Yeşilin artması adına yapılacak projeler arasında ağaçlandırma tesisi için 310 hektar, mevcut ağaçlandırma alanlarının bakımı için 400 hektar, rehabilitasyon çalışmaları için 200 hektar, erozyon kontrolü için 300 hektar, toprak muhafaza ve bakım için 700 hektarlık alan belirlendi. Ayrıca, kıraç dağlar işlendikten sonra dikime hazır hale getirilecek.

Şehirdeki orman alanı 436 bin dekarı aşarken, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla orman varlığı yüzde 100 oranında arttırıldı. Aktif çalışmalar sayesinde orman varlığı 20 binli rakamlardan 44 binli rakamlara ulaştırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri