İç Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, mevsim geçişinde hastalıklara karşı önlem almak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Kırşehir’de aktarlar, hastalıklara yakalanmamak için doğal yöntemlere yönelmenin önemini belirtti.
"KARADUT ÖZÜ, ADA ÇAYI VE IHLAMUR ÖNERİYORUZ"
Aktar Ünsal Gümüş, özellikle karadut özü, ada çayı ve ıhlamurun kışa hazırlık sürecinde tüketilmesi gerektiğini belirtti. Gümüş, "Sabah ve akşam saatlerinde soğuyan havalar, vücutta kırgınlıklar yaratabiliyor. Bu geçiş döneminde bağışıklığı desteklemek için doğal ürünler ön planda olmalı" dedi.
ZERDEÇAL, ZENCEFİL VE TARÇIN DA ETKİLİ
Ünsal Gümüş, karadut özü, ada çayı ve ıhlamurun yanı sıra zerdeçal, zencefil, tarçın ve kekik gibi doğal bitkilerin de hastalıklardan korunmada etkili olduğunu belirtti. Bu ürünlerin özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı doğal bir koruma sağladığını ifade etti.