Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Çavuş, Kırşehirli sanatçı Hamit Hayran'ı atölyesinde ziyaret etti

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği KIRSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, yumurta kabuğu oyma süsleme ve işleme sanatçısı Hamit Hayran’ı atölyesinde ziyaret etti.

Kırşehirli sanatçı Hamit Hayran’ı atölyesinde ziyaret eden Çavuş, sanatçıyla uzun süre hasbihal etti.

Abdullah Çavuş, bazı meslek gruplarının zaman içinde unutulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ahilik kurumunun Kırşehir merkezli olması hepimiz için gurur kaynağı. Ahilik kurumunda esnaf ve zanaatkarlık meslekleri usta çırak ilişkisiyle mesleki etik kurallarla birlikte öğretiliyor ve meslekler bu sayede nesilden nesille geçiyordu. Zaman içinde belli meslekler yok oldu veya geriden gelen olmadığı için yok olmaya yüz tuttu.”

SANATIN SON TEMSİLCİSİ KIRŞEHİRLİ!

Yumurta kabuğu oyma süsleme ve işleme sanatının ülkemizde unutulmaya yüz tutan sanatlardan birisi olduğunu belirten Çavuş, sanatın son temsilcisinin Kırşehirli Hamit Hayran olduğunu ifade etti.

Çavuş, “Sanatçı Hamit Hayran'ı Gölbaşı göl kenarındaki atölyesinde ziyaret ettik. Soğuk kış gününde yaktığı sobasının sıcağında tek başına çalışıyordu. Değerli hemşehrim her birinizin yolu bir şekilde Gölbaşına hatta göl kenarına düşüyor. Gölbaşı sahil yürüyüşü başlangıç noktasında bulunan Sevgi Çiçeği Sanat Atölyeleri kısmında işyerini ziyaret ederseniz, sanatçımıza destek oluruz.” dedi.

Sanatçı Hamit Hayran ise özellikle kamu otoriteleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının ilgisizliğinden dert yanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri