Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık'tan ekonomi eleştirisi

Kırşehir’de düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, ülkede uygulanan ekonomi modelinin ve vergilendirmelerin vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti.

İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısında ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulunan Baltalık, "Ekonomik politikalar halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Vatandaş vergiler ve zamlar karşısında eriyor." dedi.

Baltalık, mevcut ekonomi politikalarının halkın alım gücünü ciddi oranda düşürdüğünü vurgulayarak, "Yüksek enflasyon, artan işsizlik ve yükselen yaşam maliyetleri vatandaşımızı zor durumda bırakıyor. İnsanlar, bölgesel bakıldığında temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Hükümet, ekonomi politikalarını acilen yeniden gözden geçirmeli ve vatandaşın menfaatine olacak çalışmalar içerisine girmeli." şeklinde konuştu.

Memleket Partisi'nin ekonomi modeliyle alternatif çözümler sunduklarını belirten Baltalık, şu ifadeleri kullandı: "Ekonomik kalkınma ve vatandaşın refaha ulaşabilmesinin önünün açılması için istikrar ve üretime dayalı bir ekonomi modeli benimsenmeli. Tarım ve sanayi alanları desteklenirken acilen yerli üretim teşvik edilmeli. Vergi politikaları ise kesinlikle adil dağılıma dayanmalıdır. Vatandaş kemer sıkarken siyaset, iş dünyası, ekonomi baronları da kemer sıkmalı ve denetimler sürdürülebilir şekilde uygulanmalıdır."

Baltalık, konuşmasını sonlandırırken, hükümete seslenerek, vatandaşın ekonomik refahı için acil ve etkili adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri