Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat için sağanak yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Kırıkkale ve Yozgat gibi iller için bugün gece saatlerine kadar sürecek olan gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yetkililer, bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Çankırı'da 30 Eylül Pazartesi günü etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışın, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Öğle saatlerinden itibaren Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı'da, akşam saatlerinden sonra ise Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" denildi.

Ayrıca, olumsuz hava koşullarına karşı alınması gereken tedbirler vurgulandı. Özellikle ani sel olaylarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtilirken, vatandaşların bu süreçte dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği ifade edildi. Ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi durumların da yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm vatandaşları hava koşullarını dikkate alarak hareket etmeye ve mümkünse dışarıda bulunmamaya çağırdı. Hava durumunun seyrine göre güncellemelerin yapılacağı, bu süreçte tedbirli olmanın önemine dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri