Muharip Kıbrıs gazisi harekatı anlattı!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, Kırşehirli Kıbrıs Gazisi Kemal Parlak, harekat sırasında yaşadığı duygusal anları ve halkın desteğini anlattı. Parlak, Türkiye'deki insanların askeri araçlara koli koli gıda yardımında bulunduğunu ve bu yardımın kendisini derinden etkilediğini ifade etti.

Muharip Gazi Kemal Parlak, harekat öncesi Türkiye'deki duygusal anlarını şu sözlerle dile getirdi: "Ben karayoluyla Mersin'e gittim. Yirmili yaşlarda çok duygulu anlar yaşadım. Türk halkı askeri araçlara koli koli evlerinde ne varsa verdi. Bu durum beni duygulandırdı."

HAREKATIN PAROLASI: "AYŞE TATİLE ÇIKSIN"

Kırşehirli Kemal Parlak, 50 yıl önce yirmili yaşlarındayken Ankara'da askerlik yaparken Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını belirtti. Harekatın başlama parolasının "Ayşe Tatile Çıksın" olduğunu vurgulayan Parlak, yaşadığı duygusal anları şöyle anlattı: "Bu duygu anlatılmaz ve yaşanır. Türk Milleti aziz ve büyük bir millet. Ankara'dan Silifke'ye giderken halk evinde olanları askeri araçlara dağıttı. 'Ayşe Tatile Çıksın' cümlesiyle savaş başlatıldı. İnsan, genç yaşta olduğundan bu duyguları da çok değişik yaşadık."

Kemal Parlak, şu anda Kırşehir'de Muharip Gaziler Derneği Başkanlık görevini yürütüyor. 50 yıl önce yaşadığı bu anıları, genç nesillere aktararak, o günlerin unutulmamasını sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri