Niğde'de sokak köpeği saldırısı sonrası kuduz karantinası başladı

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde kuduz karantinası uygulanmaya başlandı.

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, H.Ş. isimli vatandaş 18 Haziran'da sahipsiz bir köpek tarafından ısırıldı. Olası kuduz şüphesiyle Bor Devlet Hastanesi'ne başvuran H.Ş., tedavi altına alındı ve sağlık durumu iyi olmasına rağmen gözetim altında tutuluyor.

Olay sonrası, köpeğin ölmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbarda bulunuldu. Görevli veteriner hekim tarafından köpekten alınan numune, kuduz incelemesi için 19 Haziran'da Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğüne gönderildi. Köpeğin kadavrası, veteriner hekim gözetiminde dezenfekte edilerek gömüldü.

Analizlerin tamamlanmasına kadar geçecek sürede, kuduz hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplandı. Komisyon, Cumhuriyet Mahallesi'ni "kuduz şüpheli bölge" ilan etti. Ayrıca, sahipsiz hayvanların toplanarak barınaklara nakledilmesine, aşılanmasına, mahallenin karantinaya alınmasına ve tüm hayvan giriş-çıkışlarının yasaklanmasına karar verildi.

Tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanacağı da duyuruldu. Bu kararlar, "Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele" yönetmeliği gereğince alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri