Orman yangınlarını engellemek için yangın emniyet yolları ve şeritleri oluşturuldu!

Kırşehir'de, yaklaşık 44 bin hektarlık ormanlık alanı koruma altına almak amacıyla yangın emniyet yolları ve şeritleri oluşturuluyor.

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Kervansaray Dağları, Kındam, Dalakçı, İsahocalı, Karahıdır, Çiçekdağı, Boztepe, Özbağ ve Mucur bölgelerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Yapraklı türlerin özellikle yol kenarlarına dikildiği belirtilen çalışmalarda, akasya, badem ve iğde gibi türler tercih edilirken, iç kesimlere ise ibreli kara çam ve sedir fidanları ekiliyor.

İLETİŞİM VE TAKİP SİSTEMLERİ DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, özellikle yaz aylarında artan yangın riskine karşı bu önlemlerin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Yangın emniyet yolları ve şeritleri, yangınların hızla yayılmasını önleyerek zararın en aza indirilmesini sağlıyor. Bu yollar ve şeritler sayesinde erken müdahale ile yangınların kontrol altına alınması kolaylaşıyor." dedi.

Çimen ayrıca, ormanların 24 saat boyunca Kervansaray Gözlem Kulesi'nden izlendiğini belirterek, yangın anında hızlı müdahale için ekiplerin koordinasyonunun sağlandığını dile getirdi. Orman yangınlarıyla mücadelede iletişim ve takip sistemlerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Çimen, bu sayede kriz anlarında etkin bir şekilde hareket edildiğini ifade etti.

Kırşehir'in yaklaşık yüzde 7'sinde bulunan ormanlık alanların büyük bir kısmının meşe ormanlarından oluştuğunu aktaran Çimen, "Amacımız yangınların çıkmaması, ancak olası durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmektir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri