Pekmez ve kuru üzümle soğuk havadan korunun

Kırşehir’de aktarlık yapan Ünsal Gümüş, soğuk hava koşullarında vücut direncini artırmak ve rüzgârın etkisinden korunmak için üzüm ve pekmez tüketimini öneriyor.

Kırşehir Tarihi Uzun Çarşı’da faaliyet gösteren Gümüş, bu iki gıdanın, kış aylarında vücut sıcaklığını korumada önemli rol oynadığını belirtti.

Gümüş, “Soğuk havalarda vücut ısısını yüksek tutmak için pekmez ve üzüm oldukça etkilidir. İlk başta insanların, vücutlarının ısınmasını ve hastalıkların geçmesini umarak bu ürünleri tükettiğini görüyoruz; fakat bunun anında mümkün olmadığını unutmamak gerekir.” dedi.

"ÜZÜM VE PEKMEZ TÜKETİMİ ARTTI"

Devamlı kullanımın fayda sağladığını ifade eden Gümüş, pekmez ve üzümün vücuttaki mikropları azaltma etkisine de dikkat çekti. Anadolu'da hava koşullarının, beklenen yağış miktarının altında olmasının kış aylarında vücut ısısının artırılması için üzüm ve pekmez tüketimine duyulan ihtiyacı artırdığını kaydetti. “Şu anda bu iki ürün en çok satanlar arasında yer alıyor.” diye ekledi.

Pekmez ve kuru üzüm almak için aktarlara giden vatandaşlar, bu ürünlerin faydalarını bildiklerini ve kış mevsimi öncesinde sağlıklı kalmak için bu ikiliyi tercih ettiklerini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri