SAUTER Kırşehir'de açıldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde, bölgedeki sporcuların sağlık ihtiyaçlarına ve sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) resmen açıldı. Profesyonel ve amatör sporcuların yararlanabileceği merkez, iki ana bölümden oluşuyor: sporcuların performans ölçümlerinin yapıldığı alan ile egzersiz ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu bölüm.

Sporcu sağlığı ve sağlık turizmi merkezi SAUTER’in açılışında konuşan proje yürütücüsü Doç. Dr. Çağdaş Basat, merkezin güçlü bir uzman ekibe ve geniş hizmet alanına sahip olduğunu vurguladı. Basat, ülke genelinde bu tür sporcu sağlığı merkezlerinin az olduğunu ve merkezin özellikle jeotermal su ile sunduğu tedavi imkanları sayesinde sporcuların sakatlıklarının iyileşme sürecine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

"SAUTER’İN BÖLGEYE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK"

Açılışta konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, SAUTER’in üniversitenin 5 yıl önce başlatılan pilot üniversite projeleri arasında yer aldığını söyledi. Karahocagil, merkezin jeotermal kaynaklar kullanılarak sağlık hizmeti sunacağını, yalnızca sporculara değil, sporla ilgilenen herkese hizmet vereceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye genelinde yürütülen 6 pilot üniversite projesinin 3’ünün sağlık, 3’ünün ise tarım alanında olduğunu ifade eden Karahocagil, SAUTER’in bölgeye ve ülkeye önemli katma değer sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca, Balkan Şampiyonası öncesinde Kırşehir'de kamp yapan Ampute Futbol Takımı'nın sağlık kontrollerinin bir hafta boyunca SAUTER'de gerçekleştirileceği duyuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri