Tasarruf tedbirleri Kırşehir'de karşılığını buluyor!

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri, Kırşehir'de Ahilik Modeli ile uyum içinde hayata geçiriliyor. Ekonomik sıkıntılara çözüm arayışı olarak görülen bu tedbirler, Ahilik'in insani ve ticari ilkeleri ile desteklenerek, toplumun her kesiminde yankı buluyor.

Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, Ahilik Modeli'nin tasarruf tedbirlerinde etkin bir rol oynayacağını belirtti. Güner, “Ahilik; düşünsel boyutunda kendini başkasından üstün görmemek, darda kalana yardım etmek, kin beslememek, kaliteli mal üretmek ve fahiş fiyat uygulamamak gibi insani ilkelerle yoğrulmuş bir modeldir. Bu ilkeler doğrultusunda, tasarruf tedbirlerinde istenilen boyuta ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

''AMACIMIZ: FAHİŞ FİYAT UYGULAMASININ SON BULMASI''

Ahilik Modeli'nin kutlamaların ötesinde anlam taşıyan, uygulandığında farklı bir ekonomik model olarak ortaya çıktığını ifade eden Güner, sürdürülebilir tasarruf tedbirleriyle Kırşehir'de başarılı olunacağını söyledi. Güner, “Ahi Evran'ın ekonomi modeli, 800 yıl boyunca Osmanlı Devleti döneminde uygulandı ve Cumhuriyet Tarihi'nde de başarılı oldu. Ahi Evran tarafından uygulanan model, esnaflarımız tarafından da başarıyla sürdürülmüştür.” şeklinde konuştu.

Ahi Evran Modeli'nin ülke geneline yayılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Güner, “Amacımız; esnaflarımızın Ahi Evran'ın ilkeleri doğrultusunda adaletli olması ve fahiş fiyat uygulamasının son bulmasıdır. Bu uygulamayı 81 ile yaymayı planlıyoruz. Kırşehir'de, Ahi Esnafı ve Ticaret İl Müdürlüğü özverili bir çalışma içerisinde Ahi Evran modelini 81 ile yayıp, ülkemiz ve esnaflarımız açısından çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri