Turan Yıldırım: Kırşehir’in Eğitimdeki Başarısı Tesadüf Değil!

28. Dönem İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı eğitimci Turan Yıldırım, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Kırşehir’de dereceye giren öğrenciler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başarı sıralamasında Kırşehir yine adından söz ettirmeyi başardı. İlk 1000 içerisinde 13 öğrencinin yer aldığı başarıyla ilgili birçok siyasiden ve STK’dan tebrik mesajları geldi.

İYİ Parti 28. Dönem Kırşehir Milletvekili Adayı ve aynı zamanda eğitimci olan Turan Yıldırım, bu başarıyla ilgili, “Kırşehir’imizde özellikle 2023 yılı YKS sonuçlarında ilk 1000’e giren 13 öğrencimizi, genel sonuçlarda Türkiye’de eğitimde marka olmuş ve bunu yıllardır tekrarlayarak tesadüf olmadığını ispatlayan tüm öğrencileri, öğretmenleri ve Kırşehir’imizin tüm eğitim emekçilerini yürekten kutluyorum, bizi gururlandırdılar.” dedi.

"GENÇLERİMİZİN MEMLEKETLERİNE DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAYAMIYORUZ"

Bu başarının taçlandırılması gerektiğini ve devamlılığının sürdürülebilmesini vurgulayan Yıldırım, “Kırşehir’imiz eğitimde bir marka şehir, bu ispatlandı, bununla gurur duyuyoruz; fakat bir durumu da göz ardı etmemek gerekiyor: Yıllarca ailelerinin, öğretmenlerinin emek verdiği bu gençlerin, eğitim hayatlarını tamamlayıp iş hayatına atıldıklarında, memleketlerine geri dönüşlerini sağlayamıyoruz.” diye konuştu.

Ayriyeten eğitim sonrasındaki sürece de dikkat çeken Yıldırım, “Kırşehir’de maalesef yıllardır süregelen istihdam problemi, nitelikli iş gücünün çalışabileceği iş olanaklarının olmaması, buna bağlı olarak da sosyal hayatın bir kısır döngü içinde oldukça dar olması gençlerimizin memleketlerine geri dönmesinin maalesef önüne geçiyor. Tabiri caizse bu gençlerin cefasını Kırşehir’imiz çekerken sefasını büyük şehirler sürüyor. Bu anlamda şehrimizde hızla istihdam arttırıcı, sosyal hayati zenginleştirici hamleler yapılmalı ve basta bu gençlerimiz olmak üzere gurbetçilerimiz ve diğer şehirlerde yasayan hemşehrilerimizi tersine göce teşvik ederek Anadolu’nun parlayan yıldızı Kırşehir’imizi daha iyi noktalara taşımalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri Haberleri