Türkiye'nin gölleri kuruyor! Yok oluşun gölü: Meke Maar Gölü

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı olan ve doğal bir harika olarak kabul edilen Meyil Obruk Gölü, yer altı sularının azalması ve kuraklık nedeniyle büyük ölçüde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Karapınar'daki diğer iki göl, Meke Maar Gölü ve Çıralı Obruk Gölü'nün kurumasının ardından, bölgenin benzersiz doğal güzelliklerinden biri olan Meyil Obruk Gölü de su kaybı yaşıyor. Karapınar'ın 35 kilometre kuzeyinde bulunan ve bölgedeki en geniş yüzeyli göllerden biri olan bu göl, 387 metre uzunluğunda geniş bir eksen ve 350 metrelik bir kısa eksene sahiptir. Gölün derinliği ise 31 metreyi buluyor.

Son dönemlerde kurumaya başlayan göl, bir zamanlar ev sahipliği yaptığı balıkların yaşam alanını da kaybetti. 2020 yılında pembe renge bürünerek büyük ilgi çeken göl, o dönemde pek çok ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Gölün bu durumu ziyaretçiler arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, Karapınar’da öğrenci olan Antalyalı Berat Dursun, yaşananları büyük bir üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.

Dursun, Karapınar'ın doğal güzelliklerini ziyaret ettiğini ve Meyil Obruk Gölü'nün fotoğraflarını gördükten sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Kuraklık sebebiyle bölgedeki birçok değerli gölün kuruduğunu ve bu durumun kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri