Vali Dağlı: Çorum’u dünyaya tanıtacağız

Çorum Valisi Zülkif Dağlı Çorum'un yöresel ürünlerini dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum'un yöresel ürünlerini uluslararası arenada tanıtmak amacıyla önemli bir adım attıklarını duyurdu. 9-13 Ekim 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) öncesinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşkın, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve diğer yetkililer yer aldı. Toplantıda fuar hazırlıkları ve etkinlikler detaylı bir şekilde ele alındı.

YÖREX kapsamında Çorum’un zengin mutfağını ve yöresel ürünlerini tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Antalya 19 Platformu tarafından oluşturulacak e-katalogda, Çorum'un coğrafi işaretli ürünleri ve coğrafi işaret alma potansiyeline sahip ürünleri yer alacak. Vali Dağlı, fuarın yöresel ürünlerin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Vali Dağlı, “YÖREX, yöresel ürünlerin tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması açısından kritik bir platform. Çorum'un yöresel ürünleri, Antalya'da geniş bir kitleye sunulacak ve ulusal marketlere ve e-ticaret portallarına girmesi için bağlantılar sağlanacak. Şu anda 19 tescilli ürünümüz var ve 39 ürün için tescil başvurusu yapıldı. Bu tesciller, Çorum'un kültürel mirasını ve yerel lezzetlerini daha geniş kitlelere ulaştıracaktır. Antalya'da, kadim kentimizin güzelliklerini ve yöresel ürünlerini tanıtma fırsatını elde edeceğiz,” dedi.

Ayrıca, fuarda Çorum'un diğer yöresel ürünlerinin de tanıtılacağını belirten Vali Dağlı, bu etkinliğin Çorum'un zengin kültürel mirasını dünyaya açma anlamında önemli bir fırsat sunduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri