Yozgat halk pazarları da 'kadına yönelik şiddete' dur dedi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her hafta çarşamba günü kurulan halk pazarını ziyaret ederek dikkat çekici bir etkinlik gerçekleştirdi.

Yozgat’ta düzenlenen farkındalık etkinliği kapsamında, pazar tezgahlarına çeşitli sloganların yer aldığı dövizler asıldı. “Kadına yönelik şiddete hayır!” kampanyası çerçevesinde, pazarcı esnafı da bu farkındalık çalışmasına dahil edildi. Daha önce salı pazarında benzer bir etkinlik düzenleyen kurum personeli, bu kez çarşamba pazarında esnaf ve alışveriş yapanlarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, elinde dövizlerle pazara geldi. Pazarcı esnafına, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirmelerde bulunarak broşürler dağıttı. Sloganlar arasında “Lahanadan turşu olur, kadına şiddet son bulur”, “Domatese dikkat, kadına saygı şart” ve “Bu tezgâhta şiddete yer yok” gibi ifadeler yer aldı.

“KADINA EL KALKAMAZ”

Etkinlikte, kadınların cep telefonlarına KADES uygulaması yüklenirken, pazarcı esnafına ve müşterilere “Kadına El Kalkamaz” projesi hakkında bilgi verildi.

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Kadına şiddete hayır” sloganı ile yürüttükleri farkındalık çalışmalarını bu kez Çarşamba Pazarında da sürdürdüklerini belirtti. İl Müdür Yardımcısı Sevda Şahin ise, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, toplumda bu konuda farkındalık yaratmanın önemine değindi. Şahin, “Esnafımız çok duyarlı. Sloganlar onları da mutlu etti, pazar alışverişi yapanların dikkatini çekmeyi başardık” dedi.

Etkinliğe, Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim de katılarak destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri