Yozgatlı çiftçi "yapılmaz" denileni yaptı, ortaya bu çıktı

Türkiye'nin bozkırı olarak tarif edilen Yozgat'ta yaşayan 36 yaşındaki üretici Fatih Mermertaş, verdiği büyük emeklerle Sorgun ilçesine bağlı Taşpınar köyünde 15 dönümlük kıraç arazisini badem bahçesine dönüştürdü.

Yozgatlı Fatih Mermertaş, 4 yıl önce başladığı badem bahçesi çalışmasında ilk ürünü bu yıl almanın mutluluğunu yaşıyor. 15 dönümlük alanı badem bahçesine dönüştüren Mermertaş, 2 ila 3 ton arasında verim beklediğini söyledi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Taşpınar köyünde 15 dönümlük hububat ekili kıraç tarlasını meyve bahçesine dönüştüren Mermertaş, bu yıl ilk ürünleri almaya hazırlanıyor.

Çalışmalara 2020'de başlayan Mermertaş, hububat ekili alana 850 badem fidesi, 150'ye yakın da çeşitli meyve fidesi dikti. Bozkırı meyve bahçesine dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan Mermertaş, 4 yılın sonunda ilk ürünlerini alacak olmanın heyecanı içerisin. Mermertaş, büyük emeklerle hazırladığı 15 dönüm alandan yaklaşık 2 ila 3 ton arasında badem ve meyve bekliyor.

"PAZAR SORUNU YOK"

Çalışmaları ve ürünlerin pazarı konusunda açıklama yapan Mermertaş, “15 bin metrekare alanda 850 tane badem ağacı var. 2020 yılının bahar aylarında bu bademleri diktik. Bu sene ilk verimi verecek. Şu an yaklaşık 2-3 ton arasında verim bekliyorum. Ürün çıktığı sürece bademde pazar sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum.” dedi.

“Burası sadece hububat ekili alandı, buğday ekiyorduk, sulak alan değildi." diye tarif ettiği alana köyden 500 metre uzaklıktaki noktadan elektrik çektirip sondaj vurdurarak yeni bir meyvelik alan oluşturan Mermertaş, ürün beklentisini şu sözlerle ifade etti:

"850 tane badem ağacı 150'de çeşitli meyvelerden oluşan ağacım var. 15 bin dönüm alanda yaklaşık bin tane meyve ağacım var burada. Kıraç araziyi meyve bahçesine çevirdim. Şu an da bol meyve var, bir yerden meyve almıyorum, burada daha lezzetli. Bademin geliri daha yüksek 15 dönüm alandan 2-3 ton arası verim alırsam, hububattan daha yüksek gelir elde edeceğim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri