Yozgat'ta bir çoban gübre çukuruna düştü: 3 kişi hayatını kaybetti

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, bir mandırada meydana gelen trajik olayda, gübre çukuruna düşen bir çobanı kurtarmaya çalışan iki kişi, metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Olay, Sinan Budak'a ait mandırada gerçekleşti. Mandırada çobanlık yapan Afganistan uyruklu Mohammed Ali Kerim, gübre çukuruna düştü. Çobanın düşüşünü gören Veysel Taştan ve Sinan Budak, durumu fark edip çobanı kurtarmak amacıyla çukura atladı.

Çukura düşen Taştan ve Budak’ı gören diğer mandıra işçileri, karşı taraftaki inşaat işçilerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri, inşaat işçilerinin yardımıyla kurtarma çalışmaları başlattı. Ancak, metan gazından etkilenen üç kişi, Boğazlıyan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Sinan Budak kurtarılamadı. Veysel Taştan ve çoban Mohammed Ali Kerim ise Yozgat Şehir Hastanesi'ne sevk edildi, ancak Taştan da burada hayatını kaybetti.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, Sinan Budak'ın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde CHP'nin Boğazlıyan Belediye Başkan Adayı olduğu öğrenildi. Bu olay, bölgedeki tarım işçilerinin güvenliği konusunda yeniden tartışmalara yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri